Andon Z. Cajupi

Andon Z. Cajupi

Vaje

  Vaje Që ditën që vdiqe, që kur s'të kam parë Lotët që kam derdhur, s'më janë dhe tharë Shumë vjetë u bënë sot u mbushen dhjete Që kur më ke lënë dhe s'të shoh ne jete! Në ç'kopshte me lule ke qëndruar vallë? S'të vjen keq për mua?S'të vjen mallë për djalë ? O ëngjëll I bukur mos meno në...

Mëmëdheu

  Mëmëdheu Mëmëdhe quhetë toka ku më ka rënurë koka, ku kam dashur mëm'e atë, ku më njeh dhe gur' i thatë ku kam pasurë shtëpinë, ku kam njohur perëndinë, stërgjyshët ku kanë qënë dhe varret q'i kanë vënë, ku jam rritur me thërrime ku kam folur gjuhën time, ku kam fis e ku kam farë, ku kam...